Hовини

Випускники ННІ міжнародних відносин, історії та філософії успішно будують свою кар’єру. Дирекція Інституту вже розповідала про енергійних, талановитих, креативних археологів, вчителів, музейних робітників, які в різни часи закінчили ННІ МВІФ. Серед випускників є ті, кому держава і  суспільство довіряла не тільки навчати наших дітей, а й організацію  освітнього процесу. В сілі Червона Слобода дві загальноосвітні школи і обидві очолюють наші випускники – Тетяна Завалко і Анатолій Самохотов, в м. Каневі – Руслан Чалабієв, школу № 22 м. Черкаси – Руслан Ткалич,  тривалий час функції заступника директора гімназії № 9 м. Черкаси виконує Андрій Чумак та багато інших.

Тетяна Завалко почала працювати в школі ще будучи студенткою, за роки, що минули, виробила значний досвід, має вищу кваліфікаційну категорію – старший вчитель.  Під її керівництвом колектив школи не тільки плідно працює в галузі освітнього процесу, патріотичного виховання молоді, а й  бере участь у міжнародних проектах – співпрацює з польською школою гміни Балігруд з 2015 року. Без перебільшення, сьогодні Тетяна Завалко досвідчений та успішний освітянський менеджер з досвідом роботи понад 20 років.

Тетяна Завалко: «Педагогічна діяльність розпочалася ще коли я навчалася на 5 курсі історичного факультету ЧНУ. Вже тоді зрозуміла, що школа – це те місце, де я хочу працювати. Після завершення навчання повернулася працювати у свою рідну школу №2 у селі Червона Слобода. Була на посаді педагога-організатора, а поряд із цим викладала історію.

Організаторські здібності були помічені у районному відділі освіти Черкаського району. Працювала методистом районного методичного кабінету, головним спеціалістом відділу освіти, а згодом – заступником голови районної адміністрації з гуманітарних питань, але школу і дітей не полишала, залишалася вчителем – сумісником. Час плинув і згодом рідна школа відчинила двері для мене вже як для директора даного закладу. Адміністративну роботу поєдную з викладанням історії – свого улюбленого предмета.

Цікавилася історією ще з дитинства, а любов до історії з’явилася в університеті. Разом із викладачами Олександром Овчаренком, Анатолієм Чабаном, Анатолієм Морозовим та багатьма іншими талановитими фахівцями поринали у стародавній світ та середні віки, нову та новітню історію України та світу.

Прагну передати любов, а головне повагу до своєї історії своїм вихованцям».

Колектив Інституту дякує Тетяні за високу оцінку його праці, за увагу і допомогу «альма-матер» в профорієнтаційній роботі, бажає їй професійних успіхів і … чекає  випускників шкіл Червоної Слободи на навчання в ННІ міжнародних відносин, історії та філософії.

 

Олена Сухушина,

Заступник директора з організації виховної роботи