Hовини

Після тяжкої хвороби на 74-му році обірвалася земна дорога колишнього викладача нашого інституту, талановитого і досвідченого  педагога Михайла Миколайовича Верховського. Ця звістка гострим болем відгукнулася у серцях усіх, хто знав його і працював з ним.

Шлях в освіті він розпочав вчителем школи, працював заступником директора професійно-технічного училища, директором Черкаської школи № 9. З 1988 року і до виходу на пенсію його біографія пов’язана з Черкаським  педагогічним інститутом (нині – Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького), де він працював на історичних кафедрах. Був серед тих, з кого у 1994 році починався наш істфак – нинішній інститут.

Лекції та практичні заняття Михайла Миколайовича відзначалися насиченістю, цікавими та достовірними фактами і завжди були захоплюючими і неповторними. Він любив студентів і вони любили його. Керував краєзнавчим туристсько-екскурсійним клубом «Одісей», кожного року організовуючи зі студентами подорожі історичними місцями Черкащини і України.

Михайла Миколайовича знали як чуйну і освічену людину. Йому були притаманні вроджена інтелігентність, гідність і висока людська порядність. Він ніс людям світло і добро. Таким він залишиться в нашій пам’яті.

Нехай його душа упокоїться з миром. Царство небесне.

 

Колектив навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії та філософії, викладачі і студенти минулих років